Живейте по съвест и интуиция

Архив Варна

14-09-2010, 21:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Днешният ден със сигурност няма да запомним като спокоен и лесен. Непредвидени усложнения, малки и по-големи конфликти, както и грешки поради прибързаност и невнимание могат да усложнят живота ни.

Астрологична картина за деня - 15 септември

Слънце в Дева
Луна в Стрелец
7-8 лунен ден

Днешният ден със сигурност няма да запомним като спокоен и лесен. Непредвидени усложнения, малки и по-големи конфликти, както и грешки поради прибързаност и невнимание могат да усложнят живота ни. Гледайте по-философски на събитията и ситуациите, с които денят ще ви изненада и бъдете готови да променяте посоките и намеренията според обстоятелствата. Постарайте се да не позволявате на вътрешни противоречия и съмнения да направляват постъпките и действията ви или пък напротив - да ви възпират в замислите и намеренията ви.

Предизвикателствата на деня произтичат от борбата и необходимостта от съвместяване на “искам” и “трябва”, изходът от която никога не е пълно удовлетворение. Това често води до понижена самооценка и загуба на вяра и точен ориентир. Но пък в такива моменти получаваме възможност да калим духа и волята си, преодолявайки препятствията и справяйки се с противоречията. Онези, които възприемат живота като възможност за учене и самоусъвършенстване чрез постоянна промяна и надграждане върху вече постигнатото, съумяват да извлекат полза от дни като днешния.

Днес едва ли ще сте изпълнени с желание да стартирате нови проекти или да взимате важни житейски решения. А и планетните конфигурации не дават благоприятни предпоставки за това, така че няма да сбъркате, ако се въздържате от решителни постъпки. Все пак, ако обстоятелствата ви притискат и е наложително да вземете важни решения, по-подходящо е да се осланяте на интуицията си, отколкото на рационалната преценка, която в момента не е на ниво. Действайте по съвест, с която днес не бива да правите компромиси.

Удовлетворение ще ви носят прости дейности и занимания като например подреждане и грижа за дома или неангажиращ прочит на литература с научна или философска тематика.

Във взаимоотношенията си, особено с най-близките, следва да се стремите към искреност и безкористност. Меркантилните взаимоотношения са заплашени с неочаквани обрати и не много приятни изненади. В най-добрия случай ще си навлечете обвинения и подозрения.

Трябва да бъдете много внимателни с онова, което изричате днес. Всичко, произнесено на глас, може да се пресътвори в реалността. Затова пък молитвите и декларациите са много силни.

Работа и бизнес

Въздържайте се от сериозни стъпки, стартиране на нови бизнес начинания и обсъждане на глобални и дългосрочни проекти. Отложете важните преговори за утрешния ден, а днес се заемете с по-неангажиращи мероприятия. Опитайте се да не прибързвате в желанието си по-скоро да постигнете реализация. Не се разсейвайте - особено в работа, изискваща прецизност и последователност в действията, за да не допуснете непоправими грешки. Ако можете, я отложете за по-подходящ момент.

Здраве, хранене и красота

Днес е ден на лечителите и билкарите, а в организма протичат мощни биохимични процеси на трансформация, така че ако имате сложен медицински проблем, не пропускайте благоприятния момент да се възполрзвате от възможностите на холистичното лечение. Енергийни терапии, билкови смеси и препарати, приготвени и предписани днес, йога и цигун и всички техники, насочeни към пречистване, обща хармонизация и лечение на всички нива, ще имат ефект по-голям от обичайния.

Денят е подходящ за лечебно гладуване и пречистване на червата. Ако нямате подобни нужди и намерения, се постарайте поне да ограничите приема на месо, най-вече на птичи продукти, които сега имат неблагоприятно за организма въздействие.

Уязвими са белите дробове, нервната система, храносмилателната система и червата, бедрата и колената.