РЕТА: Докладвайте за жестокост към животните, тя прераства в насилие към хората

Архив Варна

10-09-2010, 15:02

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Раул Mоут застреля бившата си приятелка Саманта Стобарт и полицейски офицер Дейвид Ратбанд и уби новия приятел на бившата си - Крис Браун.

По-късно стана ясно, че Моут е тормозел животни.

Според твърденията, той е пребил куче и го е оставил два дни да агонизира, докато умре.

Има сведения, че като дете е убил котката на свой приятел, като я е хвърлил върху парапет и след това я е ударил силно, за да й счупи гърба.

Когато разбра тази история, PETA  - People for the Ethical Treatment of Animals (Хора за Етично Отношение към Животните) реши да пoстави билборд в Нюкасъл, в близост до мястото, където е живял Моут, за да изложи връзката между насилието върху животните и насилието срещу човека, пише организацията на сайта си.

На плаката, на който има куче, пише: "Раул Моут: Оскърбител и убиец на животни. Насилниците над животните рядко спират дотам".

Билбордът насърчава гражданите да докладват за жестокост към животните незабавно.

След няколко жалби от "фенове на Моут", плакатът е свален в рамките на часове.

Някои хора питат защо РЕТА слага такива билбордове. Не са ли обидни?

Отговорът на организацията защитаваща животните е: Ами питайте познатите си, дали са наясно, че Стивън Баркър (един от хората, отговорни за смъртта на бебе), е изтезавал морски свинчета и жаби, или че Иън Хънтли (който уби две 10-годишни ученички през 2002 г.) е удушил кучето си пред приятелите си.

Обсъдете с приятелите си, дали са чули, че Томас Хамилтън (виновен за смъртта на 16 деца и един учител в клането в Дънблейн, Шотландия през 1996 г.) е прекарал младостта в мачкане на главите на живи зайци с колелата на колата си.

Може да се изненадате колко много хора нямат никава представа за връзката между насилието над животните и това над хората.

Тези билбордове привличат вниманието към един ужасяващ въпрос и по този начин те биха могли да предотвратят следващата смърт, с предупреждение към хората, че много от тези, които приявяват насилие към хора, са проявявали жестокост към животни.

Би било обидно да се седи и да не се прави нищо и така да се позволи друг човек, или животно да пострада, ако има шанс да се сложи край на насилието.

РЕТА вярва, че всяко насилие над живо същества е отвращаващо.

Ето защо ние се надяваме, че обществото ще учи от подобни случаи, като този на Раул Моут и ще работи за предотвратяването на това историята да се повтори.

Организация призовава, да събщаваме за всяка жестокост, за която чуем, така бихме могли да попречим на ужаса да бъде забравен и да предотвратим нова смърт.