Американски вертолет посипа гостите на панаира в Добрич с розова вода

Архив Варна

31-08-2010, 12:07

Снимка:

СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Изложителите и гостите на започналото днес в Добрич 18-то издание на международното изложение “Селското стопанство и всичко за него” бяха освежени с розова вода.

Това стана с американски вертолет “Енгстрьом”, в който за първи път се качи земеделският зам.-министър Светла Боянова. Компания във вертолета й прави кметът на Добрич Детелина Николова, която отвисоко инспектира откритата площ на изложението.

ВарнаУтре.бг разбра, че в България има само три вертолета “Енгстрьом”. Те се използват за обработване на земеделски площи, за гасене на пожари, за борба с насекоми, за спасяване на хора, както и за транспортиране на органи.

“Изложението е един от най-авторитетните форуми, на който си дават среща водещи компании от аграрния сектор. Изискванията към земеделските производители отговарят на целите на ОСП, за която  ЕС отделя около 40% от годишния си бюджет. Затова очакваме всички организации от неправителствения сектор да направят предложения за промените в ОСП, които трябва да настъпят след 2013 година”, заяви Светла Боянова.

Над 200 фирми, сред които 50 представителства на чужди компании участват в изложението. На форума присъстват и компании от Унгария, Полша, Словения, Словакия, Украйна и Франция.
В първия ден на панаира голям интерес предизвика млекомат, произведен в Унгария. Пред апарата непрекъснато се спираха бизнесмени и разпитваха представителите на фирмата за подробности.