Родните ни лъвици ще тренират в Добрич

Архив Варна

07-08-2010, 10:36

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Женският национален отбор по волейбол ще тренира в Добрич, разбра ВарнаУтре.бг

Родните ни лъвици пристигат на 16 август и ще останат един месец. Те ще водят своите занимания в залата на Ученическата спортна школа в градския парк в Добрич, в която в момента кипят усилени ремонтни дейности. Наскоро спортното съоржение бе взето на концесия от местен бизнесмен и за отрицателно време ще бъде превърнато в модерен спортен комплекс.

В момента работниците полагат настилка за игра, която е последен писък на модата в баскетбола и волейбола. На такава състезателите са играли на Олимпиадата в Атина. Една от причините националките да водят занимания в областния град е и фактът, че старши треньор на тима е добричкият зет Драган Нешич, чиято съпруга Нели Маринова в момента чака бебе.

Волейболистките ще се подготвят за континенталната квалификация за световния турнир Гран При (б.а. еквивалент на Световната лига за мъже) през 2011 година с отборите на Италия, Холандия, Русия, Турция и Германия. Квалификационния турнир ще бъде от 17 до 22 септември в Каляри (Италия). За турнира Гран При през 2011 година ще се класират само първите два отбора.