Таксиджиите в Рим били най-некадърните шофьори

Архив Варна

06-08-2010, 17:59

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Таксиджиите в Рим са определени за най-лошите шофьори в света, според ежегодното проучване на туристическия уебсайт hotels.com.

Таксиметърите в Манхатън и Париж пък печелят приза за най-грубо отнасящи се към клиентите си. На обратния полюс са шофьорите на таксита в Лондон. Според анкетираните в проучването те са приятелски настроени шофьори и реално знаят с какво се занимават. Заради тези им качества те са избрани за номер едно в света.

Такситата в Лондон са най-скъпи, но въпреки това за трета поредна година оставят конкуренцията след себе си. Лондонските таксиджии са събрали общо 59% от гласовете на пътуващите в няколко категории. Освен за най-приятелски настроените шофьори те са определени и като най-знаещите. Шофьорите на такси в британската столица трябва да преминат през труден изпит преди да станат лицензирани таксиджии.

Въпреки, че заедно с парижани са смятани за най-грубите, на второ място в класацията са жълтите таксита в Ню Йорк, които събират 27% от гласовете. За тях това е ръст от 10 на сто спрямо миналата година. Според анкетираните в Ню Йорк има най-много налични таксита.  Глобалната анкета класира такситата според нивото на чистота, цената, качеството на превоза, познаването на района, приятелско отношение, безопасност и достъпност.