За какви здравни реформи става дума?

Без цензура

31-07-2010, 18:54

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Възмутително" е озаглавила своето писмо читателката ни

Светла Ангелова. Разказът за тъжния и опасен сблъсък на семейството й със здравната ситема в БЪлгария и по-конкретно във Варна тя е изпратила на редакционния електронен адрес nie.grajdanite@varna.utre.bg:


Здравейте!
Не знаех към кого да се обърна и реших да споделя случая с вас. Надявам се все някой да обърне внимание на отвратителната здравна система.
Става въпрос за здравето  на хората във Варна, а в конкретния случай - за дете, което дори няма още 5 годинки. От една седмица то е болно, с температура. Водихме го на неговата лекарка и му изписаха лекарства след прегледа. После по телефона се консултирахме всеки ден какво точно и как да даваме за тази висока температура - 39.6 всеки ден след обед.

В четвъртък, 29 юли (4 дни след прегледа) детето вдигна отново такава температура и ние с дъщеря ми се изплашихме много. Веднага започнахме процедури с мокри кърпи и се обадихме отново на лекарката на малкия. Тя обаче каза, че няма възможност да дойде и, ако продължава така, да се обадим на Бърза помощ. Обадихме се, разбира се, веднага, но от там казаха, че могат да дойдат едва след 3 часа - имало само един педиатър и много болни деца...

Не чакахме, разбира се, позвънихме на зет ми да се върне веднага с колата и да водим детето на спешен кабинет. Така и направихме. След като нямаше нужда да идва Бърза помощ, се обадих по телефона да не идват напразно, от учтивост, при което още след първото изречение бях нахокана и ми беше затворен телефонът.

Е, за какви здравни реформи да говорим и за каква лекарска Бърза помощ става дума? Това исках да споделя с варненци и, ако някой обърне внимание, ще бъде добре.

Светла Ангелова