Цветанов обвини опозицията, че създава погрешна представа за правоохранителите

Архив Варна

28-07-2010, 07:58

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Вътрешният министър Цветан Цветанов, който днес по искане на опозицията, бе изслушан в парламента във връзка с инцидента с „погрешно” набитото семейство, отхвърли обвиненията, че полицията е използвала неправомерно сила при акцията.

Той отвърна на искането за изслушване на БСП с думите, че опозицията е създала погрешна представа за правоохранителната система. „Нека да отправя една молба към всички вас, когато има подобни подозрения, преди да получите отговор на това, което се е случило да не пускаме в публичното пространство нещо – една погрешна представа за правоохранителната система", заяви Цветанов.

Пред депутатите бе представена  хронологията на случая в Кърджали. След влизането в апартамента на семейството в Кърджали е установено, че това е полицейска акция. Тръгвайки към детската стая, служителите на МВР решават, че именно това са проституиращите момичета.

От тези действия се получава и ударът във врата на момичето от Кърджали, уточни Цветанов.

Той припомни, че Сабахатин Мустафов е уволнен дисциплинарно преди години като служител на МВР и е отдал паспорта си на друго лице за незаконно ползване. Според министъра именно Сабахатин е поръчал две проститутки за свои познати, но е отказал след това да го спомене в показанията си. Така Цветанов обясни действията на служителите на МВР.

Вътрешният министър каза, че не вярва  Айсел Мустафова да се съгласи с това, което е извършвал нейния син, а именно – сводничество. В момента има образувано досъдебно производство и прокуратурата трябва да прецени дали трябва да се търси наказателна отговорност за сводничество на сина на Айсел Мустафова.

Цветанов съобщи, че и през изминалата вечер е имало проведена полицейска акция. Едно от момичета, които са задържани при тази акция, е едва на 16 г., поясни Цветанов. "Ще продължим да работим за противодействието на сводничеството, тежка организирана престъпност, защото това е наше право, а вие сте си в правото да ме изслушвате и питате“, отбеляза още Цветанов.