Карфур отново наводнен

Мисия Варна

26-07-2010, 16:10

Снимка:

СНИМКА: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В Карфур вали дъжд и тече река.

Малко след началото на бурята Гранд мол протече. В хипермаркета Карфур персоналът изнася наличните кофи, каси, изобщо целия подходящ амбалаж, за да покрие пода на магазина, но реката, която се образува в средата между щандовете, повлича всичко. Чужденците снимат и ахкат, но около 18.50 охраната ги избута и магазинът затвори.

На паркинга нивото на водата се покачва с всяка минута - "морето" се пълни през отворената врата на офис в приземния етаж.

{gallery}VARNA/2010-07-26-carfur{/gallery}

19. 20 ч Положението по булевардите е критично - по "Владислав" водата минава 30 см, на Червения - метър, подлезът на "Шипка" е пълен до горе.

19.30 ч Светофарът на Пирин и Сливница не работи  -  има задръстване по Дрин и по Пирин.

19.40 ч Колони е опасна за преминаване - вече има нападали клони. Паднал клон има и зад музея, на Съборни.

19.45 ч Гражданска защита отстраняват счупено дърво на ул. Христо Смирненски пред бл. 81. След началото на бурята достъпът на хората от блока е бил отрязан.

20.10 ч Паднало дърво е преградило ул. Васил Друмев. Липата пред галерия ЮКА е изтръгната от земята буквално с корените. (СНИМКА: IMPACT PRESS GROUP)

В подлеза "Шипка" водата се е оттеглила и той е проходим. След себе си обаче пороят е оставил доста препятствия за шофьорите - огромни клони, големи парчета асфалт. В източния край, от напъна на водата, от мястото си е изхвърчал  чугунен капак на шахта - не се вижда каква част от дупката е открита, но той самият представлява сериозна опасност, а колите спират, за да го заобиколят, навлизайки в насрещното движение.