Награждават с ордени „Щурците” и Йорданка Христова

Новините

21-07-2010, 11:16

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Списък с имената на известни дейци на културата за награждаване с държавни отличия прие днес на заседанието си кабинетът. Той  ще бъде предаден на президента.

За орден "Стара планина" първа степен за изключително големите й заслуги в областта на културата и изкуството е предложена естрадната прима Йорданка Христова. Министерският съвет предлага на президента да награди и музикантите Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков и Владимир (Валди) Тотев (група "Щурците") с ордени "Св. св. Кирил и Методий" - първа степен, за особено големите им заслуги в областта на културата и изкуството.

С друго решение кабинетът предлага на президента директорът на Дарик радио Радосвет Радев да бъде награден с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие, за особено значимите му заслуги в областта на културата. Името на създателя и изпълнителен директор на Дарик бе оповестено през м.г. от т.нар. комисия по досиетата като агент с псевдоним „Карак”.

За награждаване с орден "Св. св. Кирил и Методий" - огърлие, за особено големи заслуги в областта на културата е предложен художникът Емил Стойчев, който от 90-те години живее във Франция.