Сандра Бълок иска ограничителна заповед срещу преследвач

Варна Лайф

20-07-2010, 10:43

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Сандра Бълок поиска в съда временна ограничителна заповед срещу 41-годишен мъж, обвинен в преследване на носителката на "Оскар" от 2003 г. насам, предаде АП.

Адвокатът на Бълок поискал заповедта с цел защита на звездата от Томас Джеймс Уелдън, който не за първи път се изправя в съда по повод преследването на 45-годишната актриса.

Съдебното изслушване, в което ищцата ще поиска ограничителна заповед за още 3 години, е насрочено за 6 август.

През 2003 г. в Калифорния Бълок получи ограничителна заповед срещу Уелдър, но тя изтече през 2009 година.

Той доброволно влезе в психиатрична клиника в Тенеси и актрисата съди щата през 2006 г., за да изиска от тях да я уведомят за неговото освобождаване.

Според съдебния доклад Уелдън се е появил в спешното отделение в Уайоминг миналия месец с оплаквания за тревожност и безсъние. Той по-късно е казал на персонала на болницата, че е шофирал от Тенеси в опит да срещне Бълок в дома й в Джаксън Хоул, Уайоминг.

В декларация от лекар, който е интервюирал Уелдън в Уайоминг, се казва, че той вярва, че комуникира с Бълок телепатично. Той е заявил пред лекарите, че не е вземал лекарствата си.

"Манията му към г-жа Бълок е очевидна", пише в клетвена декларация д-р Иржи Данциг, психиатър.

Не е ясно кога Уелдън е бил изписан от психиатричната клиника в Тенеси.

Адвокатът на Бълок Ед Макферсън твърди, че Уелдън е изпратил на актрисата многобройни електронни писма и факсове през последните години.

Предишни съдебни искове на актрисата обвиняват Уелдън, че многократно се опитва да се свърже с Бълок и пътува из страната в опит да я срещне.

Бълок никога не е срещала Уелдън.

Ограничителната заповед има за цел да спре Уелдън от опитите му да се свърже Бълок в някой от домовете й и на всяка от филмовите площадки, където тя снима.

Бълок се опитва и да предпази 7-месечния Луис Бълок Бърдо, които в момента актрисата осиновява.

Бълок наскоро финализира развода си с бизнесмена Джеси Джеймс.