Разследват Шон Конъри за данъчна измама в Испания

Варна Лайф

16-07-2010, 11:12

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Носителят на "Оскар" Шон Конъри и съпругата му Мишелин са обект на разследване в Испания, по обвинения в данъчни измами.

Предстои съдебно обвинение, съобщават местните медии, предаде АФП.

Следователите подозират, че фирма за имоти, която е свързана със 79-годишният шотландски актьор не е платила 1.6 милиона евро данъци, съобщи испанският вестник Sur на интернет страницата си вчера, позовавайки се на съдебни източници.

Конъри не е платил данъци при продажбата на правата за разработка на земя в покрайнините на курорта на Средиземно море Малага.

Звездата, изиграла Джеймс Бонд, който в момента живее на Бахамите със съпругата си, беше обвинен през май в друго разследване за пране на пари, включващо продажбата на луксозна вила на морето, на изток от Марбея - курорт, близо до Малага.

Конъри продал вилата, наречена Малибу през 1999 г. за около девет милиона долара.

Вилата по-късно е съборена и на нейно място е построен 4-етажен луксозен апартаментен комплекс с 72 апартамента, въпреки правилата за планиране, според които само пет жилища могат да бъдат построени на него.

През май полицията в Мадрид и в Марбела започна разследване на офиси на адвокатска кантора, която се смята, че е направила продажбата на фирмата.

Операцията се казва "Goldfinger" ("Златният пръст"), на името на филма от предицата за Джеймз бонд от 1964 година.