Пороен дъжд отнесе центъра на Балчик

Новините

15-07-2010, 08:57

Снимка:

СНИМКА: ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пътната настилка в центъра на Балчик е отнесена от поройния дъжд, излял се в късния следобед вчера, съобщи за ВарнаУтре.бг кметът на черноморския град Николай Ангелов.

В рамките на 15 минути над Белия град са се изсипали 27 литра на квадратен метър.
Жителите на Балчик разказаха, че пороят буквално е разместил и отнесъл десетки квадратни метри асфалт. За няколко часа в града е било блокирано движението на моторни превозни средства, няколко автобуса с туристи са закъсали.

{gallery}Dobrich/2010-07-15-bal4ik{/gallery}

Бедствието е повлякло лек автомобил и го блъснал в аптека. Няколко дървета в централната част са паднали, а кални потоци затлачили крайбрежната улица „Приморска”, както и кръстовището на изхода за Албена.
"За щастие няма пострадали хора. Още утре ще пуснем процедура по ЗОП за възстановяване на пътната настилка. В рамките на две седмици ще бъде избран изпълнител и ще стартира възстановяването на асфалта. Ще бъде отправено и искане за финансиране от страна на държавата", заяви за ВарнаУтре.бг Ангелов.

Той припомни, че пътната настилка в централната част е била правена преди 7 години по програма "Красива България". Веднага след пороя служителите на БКС са започнали почистване на улиците и премахване на отломките от асфалтовата настилка. Екипи на “Гражданска защита” направиха оглед и изчисляваха щетите.

Дъждът помрачи и детския празник на „Милка”. За броени минути шоколадовото селище бе сринато, хладилните съоръжения и атракциите се преобърнаха.
Подобна беше картината и по време на визитата на "Милка" в Добрич. Тогава отново пороен дъжд накара гостите на града преждевременно да си тръгна.