Adidas: Стела Маккартни е дизайнер на британските отбори на Олимпиада 2012

Архив Варна

14-07-2010, 11:08

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Adidas, официален партньор на Олимпийските и параолимпийските игри Лондон 2012, обяви назначаването на водещия британски моден дизайнер Стела Маккартни, като творчески директор на дизайна на облеклото на спортистите на Великобритания, както и на фен линията на спортната марка.

За първи път в историята на Летните олимпийски игри топ моден дизайнер ще работи с водеща спортна марка за създаване на линия, посветена специално на националните олимпийски и параолимпийски отбори.

Adidas, които проектираха екипите на британските спортисти през 1984 г., са амбицирани не само да повишат ефективността на облеклото на олимпийците, а и естетическия им вид.

Ролята на Маккартни като творчески директор на дизайна е да се гарантира, че британските атлети на Олимпиада Лондон 2012, не само ще дадат добри резултати, а и ще са най-стилните.

Спортните фенове също ще могат да се докоснат до дизайнерски дрехи на "Adidas", създадени от модната икона. Специален ежедневен екип с дизайн на Стела Маккартни ще бъде пуснат в продажба тази есен и ще включва както женска, така и мъжка колекция.

Това не е първата колаборация на спортната марка с дизайнерката. От няколко години съществува линията Аdidas by Stella McCartney (Adidas от Стела Маккартни), моделите можете да разгледате на официалните сайтове на Adidas и на Стела Маккартни.