Наемен убиец на италианската мафия се обучавал у нас

Архив Варна

11-07-2010, 15:35

Снимка:

ILMATTINO.IT

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Италианската полиция арестува мафиотски бос, който е в списъка със стоте най-издирвани в страната престъпници.

38-годишният Елио Амато е заподозрян, че е участвал в наркотрафик като лидер на семейния клан Амато-Пагано, който се отцепил от неаполитанската мафия Камора. Арестуван е и един от племенниците на Амато – 25-годишният Марко Лигуори, който бил най-добрият наемен убиец в клана.

Електронните издания на в. "Кориере дела сера", "Вирджилио" и "Матино" припомнят, че в Италия Лигуори е бил смятан за един от най-опасните наемни убийци. Във връзка с него италианската полиция е водела от дълго време разследване. Благодарение на сътрудничеството на българските сили на реда и на българските тайни служби италианската полиция открила, че "Лигуори е преминал през паравоенна подготовка в България, в полигони, в които се упражнявал да стреля с много прецизни оръжия", пишат трите електронни издания, цитирани от БТА.

Миналия четвъртък италианската полиция арестува и Чезаре Пагано, друга водеща фигура в клана Амато-Пагано, както и брата на Елио - Рафаеле. Очакваше се, след арестите на двамата, Елио да застане начело на клана.