Дамян Попов: Варна е идеалът ми за град

Без цензура

30-06-2010, 13:37

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Безспорно лятото е сезонът на най-красивите емоции, породени от слънчевите лъчи, хубаво питие и, разбира се, качествена музика. Срещаме се с попизпълнителя Дамян Попов, за да ни разкаже какво се случва в БГ музиката, как прекарва лятото си и ще става ли музикален артист...

- Как се чувстваш във Варна?
- Почти като у дома си. Варна ми е идеалът за град. От малък го харесвам много. Снощи имах участие и мина яко, обожавам точно в този сезон да съм тук.

- А оттук накъде?
- Слизам на юг в Слънчев бряг. Утре най-после ще направя първия плаж, но преди това довечера ще поработя, няма как.

- Имаш ли си микрофон отново? Разбрахме, че си отмъкнал микрофона на фолк изпълнителката Анелия?
- (Смее се) Тя ми спаси положението, като ми услужи с нейния, тъй като моят се счупи тотално на парчета.

- Преди няколко дни на сцената на софийския младежки театър игра в хитовия мюзикъл „Коса” заедно с Нора, Маги Джанаварова...
- Беше голямо шоу, бях негър - хипар, проповядващ „Кама Сутра”... Разбрах, че имаме покана да го изиграем и на други места, дано да имаме тази възможност. За публиката бе интересно да ни видят в една съвсем различна светлина, залата беше препълнена, което само по себе си значи много!

- Какво ти предстои това лято?
- Работа основно. Май ще е много динамичен сезон. Новата ми песен е готова, организираме нещата по видео реализацията на проекта, ще снимаме на плажа. Много горещо сме го замислили. Налага се Графа в момента да направи едни бързи корекции на песента и сме напълно готови. Паралелно работя и по една нова балада, но тя със сигурност няма да види свят поне до есента. Има над какво да се потрудя със сигурност.

- Почивка ще има ли?
- Обещал съм на мои приятели и колеги да направим една голяма обиколка по Черноморието и по-специално по северното крайбрежие, като започнем от Дуранкулак по посока Варна. Имаме уникални кътчета, само време да имаме.

- А любовта, кога ще си поговорим за нея? Напоследък спрягат името ти с мис София – Бетина Велкова...
- Ами рядко досега са улучвали, но този път ваши колеги ни хванаха в крачка. Като цяло не искам да коментирам, каквото покаже времето. Една връзка се нуждае от въздух. Бети е важен човек в живота ми, не защото е Мис София, а по-скоро въпреки това!
снимки: Личен архив