Предлагаме на Монголия да й строим малки предприятия

Новините

29-06-2010, 19:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Нови форми за разширяване на сътрудничеството ще се обсъждат на предстоящата сесия на българо-монголската смесена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество.

Тя ще се проведе в следващите два дни в монголския град Улан Батор. Българската делегация, водена от зам.-министъра на икономиката Иво Маринов, ще обсъди с монголските си колеги възможностите за разширяване на износа на висококачествени български вина в Монголия, перспективите за обучение и подготовка у нас на монголски специалисти, евентуалното участие на български фирми в търгове за изпълнението на инфраструктурни проекти в Монголия. Ще се дискутират и нови форми за разширяване на сътрудничеството между двете страни. Според нашето икономическо ведомство перспективни области са минно-добивната промишленост, както и доставка и монтаж на комплектни обекти за хранително-вкусовата и леката промишленост. България може да изгражда в Монголия парникови стопанства и малки предприятия за сушене на плодове и зеленчуци и за преработка на кожи и кожени изделия.

Българският износ за Монголия през първото тримесемие на годината е за 355 хиляди щатски долара. Изнасяме предимно препарати за поддържане на косата, вина, медикаменти, механични машини и апарати.