Румен Овчаров: Свалянето на Сергей Станишев е задължително

Архив Варна

27-06-2010, 16:06

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Свалянето на Сергей Станишев от лидерския пост в БСП не е самоцел, но то е задължителна част от промяната.

Това заяви в студиото на Нова телевизия червеният депутат и бивш министър на енергетиката Румен Овчаров. Както ВарнаУте информира днес той лично номинира Георги Кадиев за кандидат за кмет на София. Това стана на градската конференция на софийската организация на социалистите, чийто шеф е Овчаров.
„Някои хора продължават да си мислят, че издигайки Георги Кадиев за кандидат за кмет, го издигаме и за председател на партията. Трябва да се ангажираме с една ясна и категорична подкрепа за Георги Кадиев”, коментира Овчаров.

Той заяви, че нямало напрежение между него и Станишев. „За мен е очевидно, че БСП има нужда от промяна и че това ръководство, включвам и себе си, няма особено големи шансове да си върне доверието на хората”, поясни Овчаров. И допълни, че един извънреден конгрес на партията би означавало отпушване и вливане на свежа кръв в БСП.
Самият Кадиев коментира по-рано днес, че би участвал и надпреварата за лидер на БСП, но само ако избирането на председател на партията е предварително заложено в дневния ред на червения конгрес, който трябва да се проведе през октомври.