Хасковлии произвеждали шампоани и прах за пране в гаражи

Архив Варна

25-06-2010, 08:09

Снимка:

СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР МВР

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Антимафиоти успяха да разбият перфектно организирано производство на шампоани и прахове за пране, залели пазара в Хасково.

"Производителите" правели ментета на световноизвестни марки и ги пласирали в търговската мрежа. Според първоначалните данни от лабораторията на МВР съдържанието на ментета е 70% сол и 30% карбонат. Не са опасни за хората, но не вършат и никаква работа.
полицейската операция е проведена след няколко месечно разследване по сигнали на ощетени правоносители на марките.

При разследването полицаите се натъкнали на добре организирана петчленна група, изградила йерархична и организирана структура от доставките на суровините и материалите, до опаковането и разпространението в търговската мрежа на фалшиви  перилни препарати и шампоани. В групата участвали производител, търговец, разпространител и доставчик на суровините и материалите.   

Спецполицаите атакували няколко адреса в Хасково и околните села, от които иззели общо 1300 кутии прах за пране от марките „ Ариел”, „Савекс”, „Бонукс” и „Калгон”, 600 шампоана „Head & Sholders” и  над 30 хиляди картонени заготовки за кутии с надпис „Ариел” , стикери за шампоани, както и хиляди празни шишета и капачки за тях.

Най-голямото количество от нелегалните материали е открито при проверка в гараж  в село близо до града. Там антимафиотите попаднали на шампоаните, предлагани в жълт, розов и зелен цвят, на над 1000 кутии прах за пране “Ариел”, 35 чувала с празни шишета за шампоани и капачки и над 20 000 картонени заготовки за кутии   “Ариел” и стикери за шампоана.

Установено е, че след като групата се снабдявала с всички суровини и материали, опаковала и пълнела кутиите и шишетата, а готовата продукция закарвала в склад на едро в търговската база на Хасково, откъдето започвало разпространението в търговската верига.