Робърт Патинсън не само играе вампир, той е роднина на Дракула

Варна Лайф

24-06-2010, 15:24

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Оказва се, че Робърт Патинсън, звездата, която играе вампира Едуард Кълън в сагата "Здрач" , има кръвна връзка с граф Дракула, най-известният "вампир" на всички времена.

Сайтът, посветен на генеалогията (дисциплина, изучаваща родствените отношения между хората, историята на рода и произхода на индивида) Ancestry.com заяви в сряда, че британският актьор е далечен роднина на Влад III Дракула - жесток владетел на Влашко през 15 век. Свързаните с него легенди и суеверия стоят в основата на романа на Брам Стокър "Дракула", който по отношение свидетелствата за набиването на кол на противниците на Влад, се позовава на "Записки на еничарина" на Константин Михайлович.

"Проследяването на членовете на семейството на Патинсън, чак до Влад беше трудно научно проучване, но парчета, които събрахме са перфектен акомпанимент на сагата "Здрач", каза Анастасия Тайлър, един от генеалозите в Ancestry.com.

Патинсън играе лудовлюбения вампир Едуард Кълън в хитовия филм по романите на Стефани Майер.
Първите две филма спечелиха 1.1 милиарда долара само от продажбата на билети за кино.
"Здрач 3: Затъмнение" има световна премиера на 30 юни, а в България тръгва от 9 юли. Вижте трейлъра на филма тук.

Експерти по семейна история казаха, че Патинсън и Влад, родения в Трансилвания на деспот, вероятно имат връзка, чрез британското кралско семейство.

24-годишният Патинсън е далечен братовчед на принц Уилям и принц Хари от страна на баща си, вероятно чрез семейство Пикъринг, които са живяли в Северна Англия в началото на 16 век, твърдят от Ancestry.

"Без какъвто и да било мит или магия, открихме, че кралското семейство и "вампирите" са част от семейната история на Патинсън. Неговите корени показват, че той има много общо с героя си на екрана", каза Тейлър.

Патинсън не е единствената филмова звезда, чието минало носи зловеща прилика с екранния й образ.
Миналата година Ancestry.com заяви, че актрисата Ема Уотсън, която играе вещицата Хърмаяни Грейнджър в поредицата "Хари Потър", има роднинска връзка с жена, живяла през 16-тия век, обвинена в магьосничество.