Влак падна в пропаст в Р Конго, най-малко са 60 жертвите

Новините

22-06-2010, 13:49

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Най-малко 60 души са починали при тежка катастрофа на влак в южната част на Република Конго, съобщиха властите днес, предава AP.

Четири вагона пълни с пътници са паднали в клисура в централната африканската държава късно снощи, каза Жан Миче Ибинда, говорител на железопътната компания на влака, който дерайлирал. Повече от 300 души са ранени.

Ибинда каза още, че влакът тъкмо е напускал морския град Поинте Ноире и се е насочил към столицата, Бразавил, когато дерайлирал. Армия на Червения кръст и служители се втурнали към мястото на инцидента да помагат на жертвите на влака.

"Ние съобщаваме приблизителен брой на жертвите, но е вероятно мъртвите да се увеличат, поради големия брой на тежко ранените, които линейките транспортират към болниците в Поинте Ноире" каза Ибинда.

Железопътната компания CFCO, която има около 510 км линнии през страната, е имала трудности през последните години, заради старите си влакове и линии. Президентът на Р Конго Денис Сасу Нгуесо каза, че правителството ще проведе среща за катастрофата.

Република Конго често се бърка с много по-големия си съсед Демократична република Конго (бивш Заир).