Хеттрик на Игуаин и 4:1 за Аржентина срещу Корея

Архив Варна

17-06-2010, 13:50

Снимка:

СНИМКА: FIFA.COM

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Гонсало Игуаин се разписа три пъти във вратата на Южна Корея за победата на Аржентина с 4:1 и сигурното класиране на страната за следващата фаза на надпреварата.

Предвид резултатите в групата до момента, практически е невъзможно "гаучосите" де не продължат напред. Това може да се случи само при евентуална загуба с пет гола разлика от Гърция, плюс успехи на южните ни съседи и Корея над Нигерия, неща които граничат с лудостта.

Аржентина откри резултата в 16-та минута, когато след центриране от пряк свободен удар топката се отби в крака на Юн и влетя в собствената му мрежа. След още толкова време съдията Франк де Блеекере отсъди ново нарушение в близост до наказателното поле на азиатците. Меси и Макси Родригес разиграха, последният центрира, Бурсидо продължи с глава към Игуаин и от 4 метра нападателят на Реал Мадрид не сгреши за 2:0.

В последните секунди на полувремето Демикелис сбърка фатално, подари топката на Ли Джу Йон и той останал сам срещу Ромеро намали резултата.

Истинска драма се разигра в началото на второто полувреме. Въодушевени от постигнатия гол в края на първата част, Корея тръгна напред и бе на косъм от изравняване. Прекрасна контра впрез центъра продължи с извеждащ пас към Йон Ки Хун, но останал очи в очи с Ромеро изпрати топката покрай гредата от външната страна.

Аржентина веднага вдигна оборотите и вече опасностите се пренесоха от другата страна на терена. След двойно подаване между Меси и Агуеро, Лео се озова сам срещу стража на Корея. Първият удар бе избит от вратарят, вторият срещна гредата и се отклони към останалия абсолютно сам Игуаин, който от педя разтояние нямаше как да сгреши. В интерес на истината трябва да се отбележи, че при втория шут на Меси, съотборникът му беше в положение на засада, но тя не беше маркирана.

Всичко това се случи в 76-та минута, а след още 4 Гонсало оформи хеттрика си. Този път Меси подаде на Агуеро, зетът на Диего Марадона центрира и №9 в Аржентина отново бе в прегръдките на съотборниците си. 4:1 и Дон Диего го смени за да обере овациите на публиката. Игуаин остана на пейката, изчака края на мача и си прибра топката за спомен. Не са много хората които могат да се похвалят с три гола в един мач на Мондиал.