„Завръщане в бъдещето” и „Джурасик парк” стават игри

Архив Варна

09-06-2010, 16:34

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Нови компютърни игри, базирани на популярните трилогии на студиото Юнивърсъл ще бъдат скоро на пазара, разработени от Telltale Games, предаде АП.

По филмите вече има направени няколко игри през 80-те и 90-те, когато те бяха хит, но никога не са били в интерактивната сфера. Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PC и Mac ще пуснат игрите тази зима.

„Мисля, че това е адекватният за времето ни начин за повторно въвеждане на тези игри в дигиталния свят", заяви Дан Конърс, изпълнителен директор на Telltale Games.

" Telltale Games винаги са целели създаването на интересни игри, зад които стоят истории. Ние усъвършенстваме продуктите си през последните 6 години и сме готови да превземем тези две велики заглавия."

Telltale Games досега са правили игри по анимацията, носител на Оскар „Уолъс и Громит”, по комикса на Стив Пърсел „Сам и Макс”, по онлайн комикса на Мат Чапман Homestar Runner. Сега компанията за компютърни игри търси вдъхновение в Холивуд.

„Джурасик парк” и „Завръщане в бъдещето” са сред най-обичаните ни филми”,  каза Бил Кисперт, интерактивен вицепрезидент в Юнивърсъл. „Ние сме много заинтригувани от идеята да ги въведем в интерактивното пространство, но те не модат да бъдат от типа стереотипни игри, в които трябва да стреляш много, за да убиваш лошите”.

Конърс каза, че игрите са в начален стадий на разработка, но ще разказват нови истории, продължаващи събитията от двата филма.

„Завръщане в бъдещето” вероятно ще включва колата DeLorean от филма, превърната в машина на времето, а „Джурасик парк” ще бъде напрегната и ще добави нови елементи в митологията човек-срещу-динозавър.

„Игрите ще съществуват отвъд филмите. Не бих ги нарекъл продължения, а по-скоро нова интерпретация на техните светове. За новото поколение тези игри ще бъдат като интродукция към филмите. За по-старото – топъл спомен, който могат да споделят с приятели и семейството си ”, допълва Конърс.