В Добрич започва националното първенство по тенис за юноши до 18 г.

Архив Варна

30-05-2010, 07:45

Снимка:

СНИМКА: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В Добрич започват двубоите от основната схема на държавното лично първенство за юноши и девойки до 18 години "Девин Къп".

Шампионатът се провежда на кортовете на ТК "Изида". При момчетата поставеният под №1 Марсел Радев от варненския "Черно море Елит" ще срещне 12-тия в родната ранглиста до 18 години Явор Цветанов. Водачът в класирането при 16-годишните и един от най-талантливите ни млади състезатели Пламен Митев ще спори с поставения под №7 Карен Хачатрян.

В един от най-интересните мачове от първи кръг един срещу друг ще застанат поставения под №3 Ясен Цанев и Вилиан Петров, който се намира на трето място в националната ранглистата  за юноши до 16 години. Най-добрият състезател на клуба-домакин Владислав Матеев, който завърши 2009 г. под №6 в класирането при 18-годишните, ще играе срещу Пламен Авуски, а при евентуална победа ще срещне победителят от двубоя между Цанев и Петров.

При девойките в може би най-любопитният двубой от първи кръг една срещу друга ще застанат Цвета Димитрова и Борислава Ботушарова. Двете млади тенисистки са част от националните отбори на България, участващи на европейското и световно първенство за девойки до 14 и 16 години и преди началото на турнира бяха сред основните фаворитки за титлата, но една от тях ще трябва да отпадне още след изиграването на мачовете от първи кръг.