4139 четвъртокласници писаха по български

Архив Варна

10-05-2010, 08:41

Снимка:

СНИМКА: IMPACTPRESSGROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

4139 четвъртокласници от 93 училища във Варненска област решаваха днес теста за външното оценяване по български език и литература.

"Изпитът започна съвсем нормално точно в 10 часа и приключи точно в 10.40 без никакви проблеми. Всичко мина нормално, нама сигнали за нарушения, няма подадени оплаквания, няма анулирани работи. Децата не се оплакват, явно тестът не ги е затруднил особено. Има някои ученици, които не са се явили, защото са болни, но това не е от голямо значение, защото знаете, че оценките от външното оценяване се вписват по желание на ученика като течащи, или изобщо не се вписват. Освен това те не влияят върху срочните и годишните оценки". Това заяви за ВарнаУтре шефът на РИО Варна Николинка Даскалова. Тя допълни, че се очаква същият брой четвъртокласници утре да решават задачите по математика. Тази година те за първи път се явяват на външно оценяване. Освен по БЕЛ и математика на тях им предстоят още тестове по човекът и природата - на 12-и май и по човекът и обществото - на 13-и май.

Външното оценяване за пети и шести клас е от 3 до 10 юни, а за седми клас - от 27 май до 2 юни и те вече са по 5 предмета.