Силвано Пранди: Имаме потенциал за медали от двата турнира

Архив Варна

05-05-2010, 10:17

Снимка:

СНИМКА: ЦВЕТОМИР ТРЪНКОВ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Имаме отбор и потенциал за медали от Световната лига (СЛ) и Световното първенство (СП)" - заяви на специална пресконференция във Варна старши треньорът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди.

Селекционерът се срещна с варненските спортни журналисти и разказа за плановете си за подготовка на отбора. Италианецът заяви, че ще се работи основно в компонентите начален удар, защита и тройна блокада. На всички играчи продължаващи да се състезават във финалите на Италия и Русия ще бъде дадена почивка от две седмици и чак тогава ще се включат към останалите. Подобна отпуска ще има и по преценка на Пранди за някои от волейболистите между мачовете за СЛ и СП.

В Световната лига България е в една група с победителя от всички големи световни надпревари през последните години Бразилия. Въпреки това сеньор Пранди сподели: "Искаме да спечелим първото място в групата и да играем финал. Присъствието на Бразилия е проблем, но ние трябва да се справим с него".

Всички мачове от най-комерсиалната волейболна надпревара ще се играят в зала "Конгресна" на ДКС, а програмата е съобразена изцяло със Световното първенство по футбол и няма да застъпване на двете събития. Все още от БФВолейбол не са определили цените на билетите.