Интелектуален уикенд

Архив Варна

30-04-2010, 21:33

Снимка:

СНИМКА: МАРГАРИТА МАРКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

През почивните дни мнозина ще усетят активизация и стремеж към обновление преди всичко на интелектуално ниво. Ще ви се иска да вложите повече време и средства за придобиване на интелектуални ресурси. Сега можете да се “обзаведете” с нови идеи, които да ви увлекат в оригинални интелектуални проекти от лично естество. Добре ще бъде също така да посветите известно време за осъзнаване и разбиране на личните си цели.

Астрологична картина за уикенда - 1-2 май

Събота - Слънце в Телец, Луна в Стрелец, 17 лунен ден
Неделя - Слънце в Телец, Луна в Козирог (13 ч), 18 лунен ден

През почивните дни мнозина ще усетят активизация и стремеж към обновление преди всичко на интелектуално ниво. Ще ви се иска да вложите повече време и средства за придобиване на интелектуални ресурси. Сега можете да се “обзаведете” с нови идеи, които да ви увлекат в оригинални интелектуални проекти от лично естество. Добре ще бъде също така да посветите известно време за осъзнаване и разбиране на личните си цели.

Най-голяма активност е удачно да проявите в предиобедните часове на съботния ден. Ще намерите достатъчно енергия, за да поработите интензивно върху осъществяването на своите планове.

Периодът е благоприятен и за проява на емоции и искрена изява на чувства и намерения. Конфликти могат и да възникнат, но те едва ли ще стигнат далеч и по-скоро ще съдействат за бързото решаване на проблемите, отколкото за тяхното задълбочаване. Не следва единствено да обостряте взаимоотношенията си с роднини и хора от близкото обкръжение, както и да изяснявате напрегнати ситуации със своята половинка. Денят не е подходящ за решение на въпроси, където чувствата играят определяща роля. Ако ситуацията изисква това от вас, по-добре посветете деня на любимия си спорт, работа в градината или друга полезна физическа дейност.

Повишената любознателност през целия ден ще ви привлича и към усвояване на нови знания. Удачно ще протича обучението по всякакви теми, както и контактите с хора, които могат да разширят вашите познания и широчината на възприятията ви. Ще можете по-бързо и леко от обичайното да усвоите нова информация. Общуването с представители на други култури  или на хора с различни от вашите религиозни убеждения може да протича ярко и с известно напрежение, но ще бъде много полезно и за двете страни.

Във вечерните часове на съботния ден и в неделя, пък напротив - колкото по-малко общувате, толкова по-голям е шансът да запазите доброто си настроение. А и влиянието на небесните тела ще ви направи по самовглъбени, спокойни и склонни към логически разсъждения, от което можете да извлечете огромна полза за себе си, стига да не се разсейвате с ненужни контакти и напразно бърборене. Сдържаност в постъпките, но рязкост в съжденията може би ще повишат вашата целеустременост и желание за конкретни действия във важни за вас житейски сфери. Появилият се днес прилив на сили можете да използвате максимално за реализацията на своите идеи. Дори тези, които по принцип се отличават с несдържаност и отсъствие на дисциплина и навици, необходими за добрата самоорганизация, днес ще останат изненадани от себе си и от грамотния и последователен подход в решаването на сложни житейски задачи. Ще бъде пълна загуба на време и възможности, ако пропилеете този ден в безцелно шляене и празни приказки.

Здраве, хранене и красота

Опасностите в съботния ден се крият преди всичко в прекалената експанзивност и склонността да се прекалява с удоволствията. Ще ви бъде трудно да се ограничавате, но не прекалявайте с тежките храни и алкохола. Не бива и да следвате твърде догматично правилата на здравословния живот - днес всеки трябва да намери своя начин да прояви известна доза разкрепостеност. В противен случай е възможно да пострадате от сдържаните емоции и липсата на естествени земни удоволствия да се отрази на физическото ви здраве.

В неделя е добре да се опитате да се преборите с вредните си навици. Усилията ви могат и да дадат резултат, ако положите началото през този ден.

Препоръчва се по-лек хранителен режим, начало на лечебно гладуване, парна баня и сауна като начин за изхвърляне на токсините и излишествата от организма.

Можете да подстригвате и боядисвате косата. Резултатите ще бъдат трайни, но не е подходящ момент за рязка промяна във външния вид и оформянето на твърде ексцентирчни прически.