Таксиджия избяга от репортерка, заради касова бележка

Новините

27-04-2010, 20:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Заради двойно надута сметка таксиметров шофьор избяга от клиентка в София, изоставяйки колата си. Шофьорът се уплашил, след като разбрал, че е опитал да измами репортер.

Журналистката Наталия Финашкова настояла за касов бон за 10-те лв. сметка за курс, за който апаратът обикновено отчита двойно по-малко.

"Водачът включи нощна тарифа и когато го попитах защо, той каза, че нямало да има проблем. При вида на сметка от почти 10 лв. настоях да си получа касовата бележка, но водачът започна да обяснява, че този апарат просто не работи", разказва Финашкова, която работи във в. "Монитор". Репортерката отказала да слезе от колата, докато не получи бележка, или докато не дойде представител на фирмата.

Когато разбрал, че е попаднал на репортерка, водачът започнал да се моли да върне парите обратно, дори да повози още малко клиентката, само и само да не вика полиция и да не се обажда на шефовете му. Като видял, че това няма да мине и че колеги на репортерката вече звънят в компанията, шофьорът взел 10 лева на журналистката, отворил вратата и на спринт избягал.

Първи при изоставеното такси пристига патрулът на 7-мо РПУ. Оказва се, че таксито се води на името на мъж от ромски произход на име Тодор, който живее в крайния столичен квартал "Обеля 2".
На място пристигат и представители на "Оперативен контрол" на НАП и от ИА "Автомобилна администрация".

"Не искам и други хора да бъдат обрани като мен", обясни Финашкова. Според инспекторите от НАП касовият апарат в злополучното такси отдавна не е бил включван. Оказва се, че техническият преглед на автомобила е с изтекла давност.