Хю Хефнър спасява надписа HOLLYWOOD

Варна Лайф

27-04-2010, 15:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Собственикът на Playboy дари последните 900 хил. долара, необходими за реставрирането на огромния надпис, символ на Холивуд, в понеделник, съобщи губернаторът Арнолд Шварценегер в Холивуд Хилс, информира Ройтерс.

Цялата сума, необходима за запазването на историческия надпис е била 12,5 милиона долара. През 2001 г. организацията, инициираща проекта, закупи закупи земята, на която стои той, от наследника й - милиардера Хауърд Хюз.

Сега ще бъдат закупени и съседните парцели, за да се предотврати евентуалното застрояване в региона Графит Парк, около надписа HOLLYWOOD на върха Кахуенга и да запазят известния символ на Меката на киното, отпечатан в милиони картички.


"Детските ми мечти и фантазии са повлияни от филмите и образите, създадени в Холивуд и са оказали съществено върху живота ми и списанието Playboy", каза Хефнър в изявление - "Както съм казвал и преди, надписът HOLLYWOOD е холивудската Айфеловата кула и аз съм щастлив, че мога да помогна, за да се запази тази важна културна забележителност"

Сред другите частни дарители за надписа са актьорът Том Хенкс и режисьорът Стивън Спилбърг.