Организираха училище за самотни родители

Архив Варна

20-04-2010, 16:28

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Близо 70 процента от децата, които са се явявали на възпитателни дела и дела за определяне на обществен надзор в Добрич от началото на годината са отглеждани само от един родител.

 Това било причината по време на  последната сбирка на  "Училище за родители" в Добрич, което се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, да акцентира на темата "Изкуството да си самотен родител".

По време на училището родителите споделили трудностите, които срещат при възпитанието на децата, поради липсата или отсъствието на другия родител. Не само физическото отсъствие, но и финансовите и социални проблеми на родителите се отразявали върху поведението на децата и отношението им към околните. Невъзможността да се справят с децата често пъти довеждало родителите до безпомощност и депресия. По собствено желание 4 майки, участвали в "Училището за родители" изразиха желание да се включат в консултативни програми, предложени от психолозите.

Участниците в срещата подкрепиха идеята на МКБППМН заедно с децата си да се включват в нейните дейности и мероприятия. До края на месец април ще бъде организирана залесителна акция с участието на деца и родители.