Пак докараха пребито дете в "Пирогов"

Животът

17-04-2010, 16:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В центъра за спешна медицинска помощ "Пирогов" отново лекуват жестоко пребито дете, съобщават агенциите. Николай Иванов на 2 години и половина от с. Литаково е прието в Кърмаческото отделение след побой.

Момченцето е с контузии по гърба и краката, но за живота му няма опасност, съобщи пред журналисти началникът на детския хирургичен екип в лечебното заведение Николай Патоков, пише сайтът vesti.bg.
Малчуганът е приет с кръвонасядания по цялото тяло и коремна травма.
Детето е било премръзнало.

Майката признала, че мъжът, с когото живее на семейни начала от два месеца, е набил сина й преди 5-6 дни. 24-годишният бияч, който наскоро излежал присъда за кражба, посегнал на детето, защото бил пиян, твърди жената.  Тя довела сина си в болницата едва днес, защото приятелят й забранил да потърси лекарска помощ.

Междувременно стана ясно, че полицията издирва 20-годишната Елисавета Г. от с. Ракево, община Криводол. Тя е подхвърлила едномесечното си момиченце на непознато семейство във Враца.
Бебето, което е с тегло едва 2,4 кг и е болно, било прието заедно с майка си в спешното отделение на врачанската болница в четвъртък следобед. Те били пренасочени към детското отделение за лечение, но няколко часа по-късно изчезнали от болницата.

Към 22 ч. същия ден жената позвънила на вратата на произволно избран апартамент в квартал "Дъбника" във Враца.

Когато живеещият там мъж отворил вратата, Елисавета хвърлила в ръцете му бебето, увито в одеяло, и побягнала.

Докато мъжът се опитвал да догони майката, съпругата му се обадила в полицията.

Детето отново е прието в детското отделение, където било разпознато.

След няколкочасов престой под лекарски надзор едномесечната Валя е предадена в Медико-социалния дом във Враца.