Денис Куейд: лекарска грешка едва не уби децата ми

Варна Лайф

15-04-2010, 15:34

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Новородените близнаци на актьора Денис Куейд едва не починаха, след медицинска грешка в болницата. Разказвайки историята се, той се надява да предпази хората от подобни инциденти. информира АП

През 2007 г., докато са били в медицинския център Cedars-Sinai в Лос Анджелис, на Томас и Зои Куейд е била вляна свръхдоза от разреждащото кръвта лекарство хепарин. 
 
"41 часа децата ми бяха в критично състояние", казва Куейд. "Шок, гняв, объркване" са изживяли със съпругата си Кимбърли, в този "най-ужасяващ" момент в живота им. 
 
56-годишният актьор разбрал, че лекарски грешки, като тази, която се е случила на неговите деца в болницата в Лос Анджелис, са проблем по цял свят.
"Това е грешка, която може да бъде предотвратена", казва Куейд.
 
Трябва да се обърне внимание на проблема. Дори и сред лекарите има много, които не са запознати с него. 
 
Актьорът е направил филм за медицинските грешки, озаглавено "Преследване на нищото: Печелене на войната със злото в здравеопазването". Документалната лента ще бъде излъчена по канал Discovery на 24 април. Куейд се надява филмът да подейства емоционално на зрителите.
 
"Ако ги оцелим в сърцето, всички ще запретнем ръкави за промяна", казва той.
 
За щастие 2 години и половина, след свръхдозата, близнаците не страдат от здравословни проблеми и очевидно няма тежки последствия от ужасния инцидент.
"Ние сме редки късметлии - за нас има щастлив край", казва Куейд.
 
През юни 2009 г. болницата изплати на семейството обезщетение в размер на половин милион долара.