Плашат собственичка на фирма за строителен надзор с фалшива бомба

Архив Варна

09-04-2010, 09:48

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Фалшива бомба поставиха пред вратата на собственичката на фирмата за строителен "Мартини - М" Радослава Димитрова. Бизнесдамата е категорична, че става въпрос за сплашване и знае кой й отпрява предупреждение по този начин.

Димитрова задействала паник-бутона в дома си, след като забелязала пред входаната врата на жилището на ул. "Гоце Делчев" 2 пакет, към който били залепени часовник и мобилен телефон. Охранителната фирма веднага предала сигнала на полицията и на мястото пристигнали спецполицаи. Експертите от ДОТИ проверили пакета и се оказало, че в него има тухла.


Явно е предупреждение, работи се в няколко насоки, но най-вероятно става въпрос за неуредени бизнес отношения, смятат разследващите. Самата Димитрова отказва коментар, но заяви, че ще проведе лично разследване паралелно с това на полицията. Тя имала подозрения кой се опитва да я сплаши и ги е споделила с разследващите. А фалшивата бомба била поставена пред жилището й, защото там е и офиса на фирмата. От мястото са иззети веществени доказателства и са снети следи и отпечатъци. Образувано е предварително производство срещу неизвестен извършител.