Автобус с 50 души катастрофира на пътя Русе-Бяла

Новините

07-04-2010, 18:43

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

50 души се разминаха на косъм от смъртта, след като автобусът, с който пътуваха, едва не се обърна в крайпътна канавка по пътя Русе-Бяла.

Няма пострадали хора и пътниците са успели да излязат невредими. Причините за инцидента са несъобразена скорост и ремонт на пътното платно. Изнервените хора с часове чакаха от фирмата превозвач "Етап-Адрес" автобус, който да ги докара до София, съобщи БНТ.

Пътуващият по маршрута Силистра - София автобус се ударил в крайпътно дърво на 20-тина километра от Русе малко след два часа следобед.

Според първоначалната информация в този участък е била въведена временна организация на движението, поради ремонти и работници са регулирали движението, пропускайки колоните от превозни средства поетапно в двете посоки. Автобусът обаче не спрял на знак от работника и навлязъл на пътя, разказали свидетели пред полицаите, пристигнали на мястото. В насрещното платно в този момент се движел товарен автомобил. За да избегне удара водачът на автобуса отбил в страни и паднал в канавка, съобщи dariknews.bg.