Уесли Снайдер класира Интер на 1/2 финал

Архив Варна

06-04-2010, 18:20

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Уесли Снайдер вкара от пряк свободен удар в 6-та минута на срещата с ЦСКА Москва и класира отбора си Интер за полуфиналите в Шампионската лига.

След попадението му общият резултат от двата мача стана 2:0 за синьо-черните и на домакините от руската столица им трябваха вече цели 3 чисти гола.

По прекрасен начин започна двубоя в "Лужники" за момчетата на Жозе Мауриньо. Въпреки отправения удар към Сезар от страна на Хонда, малко след това интеристите решеха всичко в противостоянието на двата тима. Стената на ЦСКА подскочи, топката шутирана от Снайдер мина под играчите и влетя в мрежата на Акинфеев. Малко след това контузия получи василий Березуцки и Леонид Слуцки го замени с Чиди Одиа. Нигериецът обаче вместо да помогне на тима си получи два жълти картона за 38 минути на терена и малко след началото на второто полувреме ЦСКА остана с човек по-малко. Преди това Алан Дзагоев можеше да изравни в 35-та минута, но озовал се в изключително изгодна позиция не успя да нанесе удар и подаде на противников защитник. До края на среща ЦСКА се опитваше да създаде нещо в атака, но опитите на московчани се проваляха в добре организирания защитен вал на гостите. Интер от своя страна решиха да спестят сили и не се напрягаха повече.

В полуфиналите на турнира Интер ще срещна победителя от двойката Барселона - Арсенал, като първата среща ще се играе на стадиона на бъдещия съперник.