Рики Мартин най-после си призна, че е гей

Варна Лайф

30-03-2010, 11:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Латино певецът спря да отрича слуховете: ДА, ГЕЙ Е!

В съобщение, публикувано в социалната мрежа Twitter на испански и на английски език, а по-късно и с негов представител певецът потвърди: "Аз съм горд да кажа, че съм щастлив хомосексуален мъж. Аз съм много благословен да бъда този, който съм".

 
За много хора, обявеното в понеделник, няма да бъде изненада. Около сексуалността на изпълнителя на "Livin' La Vida Loca" отдавна се спекулира. Но пуерториканският певец, който започва кариерата си като дете в групата Menudo, никога не е признавал директно за хомусексуалността си и обикновено се появява с красавици под ръка на червения килим.
 
Рики Мартин, който е на 38, казва, че е решил да разкрие истината, работейки върху мемоарите си. Това му помогнало да осъзнае, че трябва да се освободи и да не пази повече тайни.
 
"От момента, в който написах първото изречение, бях сигурен, че книгата ще бъде инструментът, който ще ми помогне да се освободя от нещата, които носих в себе си дълго време. Неща, които бяха прекалено тежки, за да ги пазя в себе си. Пишейки тази сметка за живота си, много се сближих с моята истина. Това е нещо, което си струва да бъде отпразнувано", каза певецът, цитиран от АР.
 
Една от причините да крие хомосексуалността си е, защото са му казвали, че това ще попречи на кариерата му. В Европа и САЩ пикът на успеха му беше през 1999 г. с албума "Рики Мартин", който стана мултиплатинен, но в Латинска Америка все още е много популярен артист.
 
"Защото всички тези съвети идваха от хора, които обичам искрено, реших да продължа жовота си, без да споделям със света цялата истина за себе си", казва Мартин в изявлението си. "Позволих си да бъда съблазнен от страха и несигурността стана част от живота ми. Днес се чувствам отговорен за решенията и действията си".

Рики Мартин, който е баща на две момчета (родени през 2008 от неизвестна сурогатна майка), казва, че не е можел да продължи да крие сексуалността си сега, когато е баща. "Стига толкова. Това трябва да се промени".

Певецът все още работи по автобиографичната си книга.