Обявилите гладна стачка бездомници си купили нови автомобили

Мисия Варна

30-03-2010, 10:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Двама от обявилите гладна стачка пред общината бездомници са си купили нови автомобили през последния месец, съобщи кметът Кирил Йорданов.

Припомняме, че в края на миналата седмица три семейства, настанени в общежитието на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“обявиха гладна стачка под прозорците на кмета в общинския билдинг. Гладуването бе в знак на протест срещу предупреждението от кметската управа да напуснат общежитието до 31 март, тъй като там предстои ремонт.

По думите на кмета през зимата общината е настанила в СУПЦ 43 бездомници. Още тогава срокът на пребиваване е бил уточнен – докато приключат зимните студове.

“Настанихме хората временно, за да не измръзнат по улиците в минусовите температури, както правим това всяка зима. Освен това в общежитието са направени редица констатации, че пуснатите да се подслонят там, го ползват на хотелски начала. Заключват стаите, заминават, дори ходят да работят в чужбина, връщат се... Проверка установи, че двама от обявилите гладна стачка са си купили автомобили и то през последния месец – Фолксваген “Голф” и Сеат “Ибиса”. Какво излиза – живеят безплатно в общежитието, за да пестят пари за кола. Ако ще стачкуват и гладуват пред общината, поне да докарат автомобилите и да стоят в тях, за да не настинат”, негодува Кирил Йорданов.