Цветница е - отворете широко душата си за настъпващата пролет

Архив Варна

28-03-2010, 05:36

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

През почивните дни у мнозина ще се наблюдава възраждане на желанието отново да се посветят на изпълнение на сложни задачи и поемането на лична отговорност за това. Отчитайки установените неотдавна потребности на близкото обкръжение, като изхождаме от собствените си възможности да ги удовлетворим, сега е необходимо и възможно да преформулираме целите си по начин, който ще донесе полза и за околните, и за нас самите. По тази причина днес ние трябва да сме наблюдателни и общителни. Интересът към другите, към начините, по които те постигат целите и желанията си, ще ни даде обратна информация относно това как ние самите бихме могли да постигнем удовлетворение, а така също и как бихме могли да избегнем възможни усложнения и препятствия.

Астрологична картина за деня - 28 март

Слънце в Овен, Луна в Дева, 14 лунен ден

В ранните часове на деня можете с успех да се посветите на домашни дела и ангажименти. Сега всяка работа у дома ще можете да свършите бързо и акуратно, като на всичкото отгоре, като никога, да получите и емоционално удовлетворение от това. Битови задължения и отговорности днес няма да ви се струват тягостни и изморителни, а напротив, а и резултатът ще подобри общия емоционален климат в дома ви. Да не забравяме все пак и че днес е Цветница - един от най-красивите и радостни дни в празничния календар. Отворете широко врати и прозорци, както в дома, така и в душата си за настъпващата пролет.

В обедните и следобедни часове всяко взаимодействие и общуване с околните би могло да стане източник на радост и добро настроение. Можете да подобрите контактите и взаимодействието си с околните, а така също и да решите накои свои текущи проблеми с тяхна помощ. Да контролирате емоциите си обаче ще ви бъде трудно и е добре да се постараете да избягвате излишния оптимизъм, а така също и открити и ярки демонстрации на чувства в широк обществен кръг или сред малко познати ви хора. Критика по нечий адрес може да предизвика конфликти с непредвидими и неочаквани резултати. Избягвайте компанията на тесногръди и закостенели в принципите си хора.

В социален и общественополитически план приключва периодът на противопоставяне на новаторския революционен дух с консервативните схващания за съхранение на статутквото. Противостоенето между гигантите Уран и Сатурн за пореден, но не за последен път, изправя  иновационните, но понякога утопични идеи срещу консервативните, но утвърдени във времето структури.

Сега везните се накланят в полза на нестандартните революционни решения и премахване на изживели времето си модели и такава ще бъде тенденцията през следващите шест месеца. Всичко това придизвиква остри конфликти и посочва онези области, в които е назряла необходимостта от промяна. Как ще бъде извършена тя и доколко адекватни ще бъдат направените промени към настоящите и бъдещи потребности на човечеството, ще покаже времето. За всеки от нас сега, като част от общия организъм на планетата е важно как и доколко ще успеем да се впишем в този процес.

Здраве, хранене и красота

Макар и почивен и празничен, днешният ден ще ви донесе радост и хармонично себеусещане, ако посветите поне част от него на активен физически труд. Можете да почетете пролетта и  цветята, поработвайки в градината. Засетите днес растения са добра инвестиция в душевното ви здраве, тъй като тяхното развитите ще е устойчиво, а цветовете и плодовете им ще ви радват с изобилието си.

Всакакви закалителни и общоукрепващи организма мероприятия ще имат вълшебен ефект. Избягвайте само водните прецедури, тъй като водата днес носи замърсяване. Ограничете и приема на течности и течни храни, горчивото и сладкото. Отдайте предпочитания на солените ястия. По традиция днес на трапезата задължително трабва да присъства риба, позволена дори за онези, които спазват най-строг пост.

Кожата ви ще се зарадва на почистващи и подхранващи средства и процедури.