Първите туристи кацат с щъркелите. Холестеролът се покачва

Архив Варна

15-03-2010, 15:05

Автор:

ШИВАЧА

Всичко от Автора

Тези и още новини от колекцията на шивача за 15 март. Облечете се с информация - шивачът е на ваше разположение.

Пролетта пъпли с малки, но оптимистични крачки към ежедневието ни. Щъркелите вече кацнаха в Добруджа. Ведно с първите туристи от Германия, пристигнали на летището във Варна. Поднесохме им цветя, захранихме ги с хляб и сол и ги пуснахме към курортите. А ние насочваме вниманието си към БГ арестите. Там имало изтезания - това съобщи днес председателят на българския Хелзински комитет Красимир Кънев. Новината се отрази токсично в страниците на ВарнаУтре, защото се видя следната публикация от Добрич там: Три бебета с токсична реакция след ваксина срещу хепатит В. Тийнейджър пък стъпка съседка с колата на баща си. Друг насочи към връстник пистолет с откровена заплаха...

Да оставим лошите новини в чакалнята и да се насладим на 5D - усещането. Това е новото кино - засега само в Бургас. В салона дори го докарва на миризми и те пръска вода. Кметицата на Добрич се нареди на опашка. Не за билет, а да си плати данъците. С тази си проява искала лично да провери как се обслужват гражданите. Гражданите на Варна имаха друг ангажимент - отбелязваха Деня на пачата. Не за първи, а за шести пореден път. Най-добрите пачисти се оказаха художници, които доказаха, че в правенето на пача също има изкуство. След обилната консумация на месо и други храни пачистите и всички варненци ще премерят нивото на холестерол в кръвта си безплатно. Това те могат да направят до 18 март в ДКЦ I "Света Климентина".

От холестерол минаваме към Хаити. Шон Пен каза, че който не е бил там, не знае нищо за бедността. Без да е ясно дали са го чули добрички бизнесмени излязоха на протест срещу данъчната политика, която ги изтиквала към сивия сектор. За съжаление повече от сива, дори черна е следващата новина: Капацитетът на гробището в Тополи е изчерпан. За сметка на това настроението на Шивача е приповдигнато. Причината - честата комуникация с прогнозите на синоптиците, които обещават хубави пролетни дни в края на седмицата.