"Сега": Симеон Дянков прати Емилия Масларова в затвора

Архив Варна

02-03-2010, 05:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Емилия Масларова е за затвора. Тя заслужава дълга присъда и съдиите ще видят, че е имало безобразия и разхищения на парите на данъкоплатците. Ако предишното правителство е било нормално, тя отдавна щеше да е отстранена и дадена на съд", заяви финансовият министър Симеон Дянков снощи, пише "Сега".

Министър съобщи още, че има група от само 50 българи, които укриват доходи за 300 млн. евро. Според него поне 100 млн. от тях са дължими като данъци, а тези пари стигат за изграждането на 1 лот от Магистрала "Тракия".


Шефът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов е в Германия, чието правителство се сдоби с информация за доходи на фирми и граждани в швейцарски банки, и от предоставените там данни ще се проверяват доходите на българи, укривани в чужбина.


Министърът посочи, че звездите и публичните личности трябва да се проверяват и да дават пример с деклариране на доходите и плащане на данъците си. За естрадния изпълнител Васил Найденов той каза, че при проверка от НАП изпълнителят не си спомнял откъде са му доходите, които не декларирал. Обяснението му било, че не помни, но според Дянков амнезията била изключена, защото певецът помнел текстовете на песните си.