Обраха банката на Цветелина Бориславова

Архив Варна

08-02-2010, 10:22

Снимка:

СНИМКИ: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Гражданският трезор на СИБанк в Добрич е обран малко преди 7 часа днес, научи ВарнаУтре.

Там се съхраняват пари и бижута. Все още се установява какво е задигнато, съобщиха от областната дирекция на МВР.


Това е първият банков обир в Добрич. На крак е вдигнат целият състав на областната дирекция на МВР.


Обирът е установен тази сутрин от охранителната фирма, която отговаря за сигурността на банката.


“Малко преди 7 часа е проникнато в гражданския трезор на банката. Всички системи на банката за сигурност са сработили и са подадени сигнали до охранителната фирма. Липсват две касетки от трезора. Със собствениците им вече е установена връзка. Хората, които притежават касетки в трезора могат да бъдат спокойни, че не им липсват ценностите. Няма откраднати средства на банката, не е задигнат нито лев”, заяви за ВарнаУтре ръководителят на корпоративни комуникации на банката Даниела Боянова.


На място екипът на ВарнаУтре установи, че апашите са се опитали да взломят и банкомата. Няколко плочки от теракота са откъртени, но бандитите не са достигнали до пари в машината.     


Крадците са проникнали през мазите на жилищния блок, в чийто сутерен се намира банковият клон. Те са изкъртили бетонна плоча, за да проникнат в трезора. Все още не може да се каже какво е откраднато. Огледът на мястото все още не е приключил. На крак е вдигната цялата областна дирекция на МВР. Мнението на полицаите е, че обирът е извършен много професионално. Засега от банковия клон отказват коментар.


От днес СИбанк изплаща пенсии. Тази сутрин банката започна работа с клиенти едва след 11 часа.


Основен акционер и председател на Надзорния съвет на „Стопанска и инвестиционна банка“ АД (СИБанк) е Цветелина Бориславова.


Още по темата»

15:02 ч_Баба Величка: Мислех, че някой цепи дърва в мазата, а те обирали банката