Тандем апаши налита на суджуци и пастърма

Архив Варна

01-02-2010, 10:58

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Полицията секна кулинарните набези на дует апаши само след втория им удар, съобщиха от ОДП Варна. Задържаните крадци на суджуци са на 17 и на 20 години.

Приятелите естествено са безработни, но пък и двамата вече са били осъждани, въпреки малкия си житейски опит. Младежите са от Девня, но шетали из близките села. Първо откраднали 30 домашни наденици и поцинкования казан на мъж от Падина. След това се покатерили на втория етаж на ниска кооперация, за да свалят от телта 5 парчета телешка пастърма. Засега двамата са задържани за 24 часа.


Още четирима крадци осъмнаха зад решетките. Те обаче се специализирали в грабежи на дамски чанти. 19-годишният Пл. Сл. дори използвал нож, за да задигне дамска чанта, в която имало 200 евро, 20 лв. и мобилен телефон. 22-годишен бивш затворник също грабнал дамска чанта, но в нея имало само 10 лв., телефон и лични документи. Най-прецакани от гилдията се оказаха двама приятели, които нападнали 54-годишен провадиец. В чантата му имало само сандвичи, карта за автобус и лекарства.