Чечня става туристически ски център?

Новините

28-01-2010, 12:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Чечня може да стане един от туристическите центрове на Русия, съобщи изненадващо президентът на републиката Рамзан Кадиров.

До това заключение Кадиров стигнал след пътуване до планините в родината си. Имаме всичко необходимо - планини, гори, реки, алпийски поляни и вечно покрити със сняг върхове, цитират президента от "Ехо Москва".


По думите на Кадиров държавата вече е определила места за новите санаториуми и туристически комплекси, освен това границите им били абсолютно сигурни. Създадени са всички условия за предотвратяване на опитите въоръжени лица и престъпници да преминат държавната граница, твърди президентът.


Ако Чечня се превърне в курортен център като Швейцария, както иска президентът на републиката, това ще бъде една от най-радикалните революции в световния туризъм, пише в днешния си брой The Telegraph. Южната държава е по-известна с терористични атаки, отвличания на хора и две жестоки войни, отколкото с планински ски вечеринки. Освен това едно от необходимите условия за това Чечня да стане ски курорт е първо да бъде открит и заловен преследваният от години местен сепаратист Доку Умаров, който със сигурност се крие в планините, твърди изданието.