Преместиха 214 затворници за новия филм на Мел Гибсън

Варна Лайф

11-01-2010, 13:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Властите в Мексико прехвърлиха 214 осъдени мъже от затвор в източната провинция Вера Круз, за да освободят терен за новия филм на Гибсън, въпреки протестите на роднините им.


Директорът на затвора „Ignacio Allende” Виктор Герадо Хернандез обясни, че там присъдите си излежават 1 100 осъдени. Прехвърлянето на 214 от тях в друг затвор на 50 км разстояние е отнело пет часа. Военни офицери са се грижили за сигурността на преместването, като са държали роднините на задържаните далеч от тях. 


В началото на декември губернаторът на Вера Круз - Фидел Херера Белтран съобщи, че американско-австралийският режисьор планува снимки в областта през април, включително в затвора  „Ignacio Allende”.


53-годишният Гибсън досега е режисирал „Смело сърце” (който през 1995 г. спечели 5 Оскара, включително за най-добър режисьор и за най-добър филм) и „Страстите Христови”. През 2006 г. снима „Апокалипто” в източната част на Мексико. Филмът получи противоречиви отзиви в страната. Беше критикуван заради кървавите си сцени и омаловажаването на важността на цивилизацията на Маите.