Арестуваха българин в Италия за сексуален тормоз

Новините

10-01-2010, 09:00

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В италианската преса излиза информация, че на 27 декември българинът Георги Тонев е бил арестуван в обвинение за сексуален тормоз. Според медиите той е нападнал 35-годишна магазинерка в търговски център и започнал да я опипва. У него е намерен и нож. Съпругата му Христина Ангелакова обаче отхвърля обвинението и твърди, че то е скалъпено. Жената няма никаква информация за състоянието на съпруга си. Не знае и къде се намира в момента. Не получава съдействие и от българското посолство в Италия.
Христина Ангелова се обърща към ТВ "Европа" с молба за помощ. Оттам се заеха да проследят случая, за да се изясни как държавата ни се грижи за правата на един българин, арестуван в чужбина.
От Коледа Христина Ангелова живее в страхове и неизвестни. Тогава за последен път тя чува по телефона своя съпруг Георги Тонев. 58 годишният мъж работи като международен шофьор към испанската фирма "Интертранс". Когато за Нова година Георги Тонев не й звъни, Христина започва да се съмнява, че нещо не е наред. И двата телефона на съпруга й се оказват изключени. Тогава се свързва с работодателите на мъжа й.