Уеб страницата на Испания за ЕС открадната от Мистър Бийн?!

Новините

04-01-2010, 20:00

Снимка:

TotallyLooksLike.com

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Неидентифициран хакер разби официалната страница, посветена на председателството на Испания в ЕС, съобщи Ройтерс. Съдържанието й е заместено с голяма снимка на комичния образ Мистър Бийн, превъплътен от английския актьор Роуан Аткинсън.



Причина за шегата вероятно е визуалното сходство между актьора Аткинсън и министър председателя на Испания Хосе Лиус Родригес Запатейро. От години шегата за приликата между двамата се върти в Испания.


Наскоро изданието на водещия вестник El Pais публикува карикатура, изобразяваща Запатейро като Мистър Бийн, над критична статия за икономическата политика на Испания, довела до 19% безработица.


От офиса на Запатейро порвърдиха, че защитата на страницата (http://www.eu2010.es) е била разбита, специално за шестия месец от председателството на Испания в Европейския Съюз, но не добавиха допълнителна информация.


Вестник El Mundo пубикува снимка на „разбития” уеб сайт с образа на Мистър Бийн, добавяйки, че лицето е поздравявало посетителите с думите: "Hi there!" („Здрасти!”)