„Стандарт”: Лорд мамил с имоти у нас

Архив Варна

09-12-2009, 06:24

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Скандален лондонски милионер, представящ се за лорд, организатор на екстравагантни партита с участието на топмодели, холивудски звезди и светски знаменитости, е заподозрян в измами със заеми на стойност 12 млн. британски лири, в това число и в България, съобщи сайтът Money Marketing, цитиран от вестник „Стандарт”.
Няма посочени конкретни ужилени български граждани и компании. 43-годишният плейбой Едуард Дейвънпорт, приближен дори на короновани особи, известен във висшето общество като лорд Гифордс заради любовта си към разкоша, е един от тримата обвинени миналата седмица в организиране на престъпна група, свързана с измами и пране на пари в най-голямото досега международно разследване за мошеничество със заеми.
Обвинението е било повдигнато след арест на шестима души, разследвани от британската Служба на тежки измами и полицията за незаконни сделки с 19 имота. Срещу Дейвънпорт и другите двама мъже - Питър Райли, на 62 г, и Дейвид Хорсфол, 54 г., са повдигнати обвинения от Лондонския магистратски съд, докато другите трима  - двама мъже и една жена, са били освободени без обвинителни актове.