Челси победи и Арсенал, Ливърпул се наложи над Евертън

Архив Варна

29-11-2009, 21:58

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Челси вкара три безответни гола на Арсенал в дербито на 14-я кръг на Англииската Висша лига играно на стадиона на „топчиите”. Дидие Дрогба се разписа в 41-та минута за 0:1, а секунди преди краят на първата част Вермален си отбеляза автогол.

През второто полувреме домакините се опитаха да натиснат съперника си в неговата половина, но до сериозни голови опасности не се стигна. 4 минути преди края, Дрогба изпълни перфектно пряк свободен удар и оформи крайното 0:3.
В дербито на Мърсисайт Ливърпул се наложи на „Гудисън Парк” над Евертън с 2:0. Още в 12-та минута Масчерано стреля отдалеч, след което топката рикошира в Джоузеф Йобо, което излъга вратаря и топката се озова във вратата на „карамелите”. Ливърпул стигна до второ попадение в срещата, след като в 80-та минута Риера се опита да намери Каут, но Хауърд успя първоначално да спаси, след което холандецът успя отблизо да прати топката в мрежата на Евертън.
В друг мач от Премиършип Уулвърхемптън загуби с 0:1 от Бирмингам.
Начело в класирането е Челси с 36 точки, пет по-малко имат Манчестър Юнайтед. Трети са Тотнъм с 26, пред Арсенал с 25 и Ливърпул с 23.