Социалното министерство броило по 416 лв. за слухови апарати от по 5 долара

Новините

22-11-2009, 17:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В социалното министерство без търг е определена фирма, която да осигури слухови апарати за българи с потребности. Министерството е възложило поръчката на единствената допусната фирма и е плащало по 416 лв. за слухов апарат.

Проверка показа, че апаратите са внасяни от Китай за по 5 долара на бройка, което е около 8 лв.
Това съобщи в предаването "На четири очи" по Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Примерът министърът, наричан напоследък Поразяващата уста, даде, за да илюстрира твърденията за грабителската политика на тройната коалиция в предишния мандат.
Вицепремиерът обяви, че поведението на предшествениците на това правителство било подобно във всички области.
„Събрах всички документи и ги предадох на прокуратурата”, обяви Дянков.
„Инфлация няма. За октомври е нула. А за догодина планираме 1%”, похвали се финансовият министър в студиото на Цветанка Ризова.
„Поискал съм всички държавни предприятия да ми рапортуват в кои банки държат парите си, защото има 3-4 банки, които са привилегировани. Проверих и кои държавни предприятия не са прибирали дивидентите си, сега ние ги прибрахме в хазната”, обяви Дянков.
Септември бил първият месец с по-добър износ, дори по-добре от септември, миналата година. Оживлението било главно в сферата на земеделието, хранително-вкусовата промишленост, стъкларската промишленост.
Дянков отрече да е имало спиране на парите за президентството. Той не се отказа от твърдението си, че в БАН работят феодални старци.
„В науката е нужна реформа и то радикална. В нея трябва да се включат младите, студентите и да я правят така, че от нея да се ползва икономиката”, обясни Дянков от ефира на Нова.