Скандал с берлинския концерт на U2

Варна Лайф

06-11-2009, 10:05

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Концертът на U2 по случай годишнината от срутването на Берлинската стена   предизвика титаничен скандал - феновете са бесни от решението на организаторите

да ограничат броя на посетителите на безплатното шоу пред Бранденбургската врата.
Ирландската група свири на мястото, където преди 20 години е минавала разделителната линия на Източен и Западен Берлин. В шоуто ще се включат и Bon Jovi, тъй като концертът е част от връчването на наградите на MTV Europe. Организаторите от MTV обаче решили да изградят нова стена, с която да удържат извън мястото на концерта феновете, не разполагащи с билети.
Становището на кметството на Берлин към идеята за подобни заграждения е не по-малко негативно: "Смятаме за неуместно и необичайно за организаторите на безплатен концерт - особено от такова естество - да изискват заграждения от такъв род." От MTV отвръщат на удара с аргумента, че стената е необходима за безопасността на самите фенове: "Приканваме почитателите без билети да гледат концерта по телевизията. Бариерата е от съображения за сигурност, и за да удържа тълпата, позволявайки на околните магазини и ресторанти да продължат работа.”
Билетите за концерта били разграбени само за три часа.