Цвятко Цветков: Не са раздавани червени куфарчета, а възможности

Новините

02-11-2009, 09:13

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

„Темата за червените куфарчета не е нова и не заслужава да й се обръща такова голямо внимание. Мислите ли, че, ако наистина са раздавани куфари с пари, толкова години нито едно от правителствата, нямаше да изяде тази тема. Властта не е раздавала куфарчета, а възможности”.

Това заяви днес в предаването „Тази сутрин” на бтв членът на Висшия съвет на БСП Цвятко Цветков.
„Държавата през тези 20 години преход отстъпваше от позициите си и така спомогна да се появи паралелна власт. Когато държавата не упражняваше контрол, паралелната власт често се налагаше над официалната", смята Цветков.
Колегата му Младен Червеняков, също поканен в студиото, пък директно отказа да коментира темата с червените куфарчета, която отново се появи в публичното пространство след изказването на Татяна Дончева по време на съвещанието на НС на БСП през уикенда.Според Червеняков по-важната тема е вчерашното „прозрение" на Иван Костов, че има криза в сигурността на държавата.
„За службите трябва да се говори спокойно и сериозно. Държавата трябва да съществува и сериозният дебат трябва да се осъществи, за да се решат проблемите в сигурността". Червеняков смята, че абсолютно всички политици през прехода носят вина за сегашното състояние на сигурността и затова е много важно каква политика ще се предприеме сега в тази сфера.